26/2/12

L'EROICA 2.012

Només un recordatori pels que vulgueu anar aquest any: les inscripcions s'obren el proper 1 de Març, i només n'hi han 800 places per ciclistes no italians. Heu de fer-ho a través de la web oficial de L'Eroica.
Chianti, també terra de vins

I aquestes ulleres?

Fotografíes d'Edouard Sepulchre

23/2/12

COLNAGO SPECIAL EDITION

Fa pocs dies que ha sortit a la llum la ottanta, ultima creació d'Ernesto Colnago, el mitic constructor de quadres italians. Es tracta d'una edició especial per celebrar el seu 80é aniversari, que consta evidentment de una tirada limitada de 80 bicis equipades, com sempre amb components d'altissima qualitat.

Si hi ha algun fabricant que disfruta de les series limitades sens dubte aquest es Colnago. En els ultims anys ha creat un quantitat espectacular d'edicions singulars i exclusives per celebrar tota mena d'aconteixements: aniversaris de noces, personatges historics, colaboracions artístiques...He intentat fer un resum dels més coneguts si bé segur que s'escapen moltes pel camí ja que hi ha infintat de col·laboracions. A mi la veritat m'agraden força quasi totes...
Ottanta limited edition, per celebrar els 80 anys d'ernesto Colnago
President LDV, edició limitada especial dedicada a Leonardo da Vinci
CF6, edició per celebrar els 60 anys de Ferrari
Colnago ForEver, edició especial per al 50e aniversari de bodes d'Erneso Colnago
Colnago BreArt, feta per Renzi&Lucia per commemorar l'Academia de belles arts de Brera
C50 world Champion, edicion especial despres de quanyar diversos mundials
Colnago Fireflies, per col·laborar amb la cursa de 1000km
Colnago Italia 150th, per celebrar el 150 aniversari de la unificaicó del modelItalià
Colnago Italia C59
Colnago edicio especial Valentino Rossi
Colnago futura pista edicio limitada
La primera de les multiples col·laboracions amb Ferrari

20/2/12

PEDAL, MISSATGERIA A PINYÓ

La setmana passada vem conèixer com més ens agrada, pedalant per les carreteres, a l'Steven, company ciclista i fundador de la empresa de missatgeria Pedal. Es tracta d'una empresa de missatgeria express per tot Barcelona i rodalies que fa els seus serveis 100% pedalats a bon preu i amb horaris i serveis molt competitius. Segur que els coneixeu pero per si no des de Hunchback volem posar el nostre granet donant a conèixer empreses com aquestes. Haurem de plantejar des de ja fer tots els nostres enviaments en bicicleta....

15/2/12

WORLD CYCLE RACING, GRAND TOUR

Aquest dissabte 18 de febrer a les 9 del matí, al Greenwich Park de Londres, 10 ciclistes millonaris o aturats de tot el món, començaran la més gran aventura-cursa ciclista que jo conegui. Si la Race Acros America consisteix en creuar els Estats Units, la World Cycle Racing, com el seu nom indica consisteix en fer la vola al món, en solitari i sense assistència. El guanyador no és qui arribi primer sinó qui superi l'anterior rècord, que te l'Alan Bates, que va ciclar 29.500 km, d'un total de 42.600 recorreguts, en 96 dies, 10 hores i 33 minuts. El repte és fer-ho en menys temps. A la pàgina de la cursa es pot visualitzar el seguiment via GPS que es fa de cada corredor. Ara estan tots a Londres. Pot ser molt xulo veure les evolucions de cadascú, cap a on van... de moment ja n'hi ha tres que han dit que aniran en sentit contrari que la resta, sortiran cap a l'Est. Els altres 7 cap a l'Oest. Jo no m'ho penso perdre!

14/2/12

ORBEA GROW

Continuant amb aquesta via dels "manetes" oberta amb el Dani Milian, una altra petita contribució al món de la bici de casa nostra és la de l'Alex Fernández amb Grow, un concepte de bicicleta infantil que creix a mida que ho fan els nens i les nenes.
Les bicis Grow són senzilles, lleugeres i de qualitat, i són una solució tant pels pares que aixì no han d'estar rascant-se la butxaca cada vegada que els nens canvíen de talla de pantalons, com també a nivell de sostenibilitat, generant menys costos industrials i essent més "eco-friendly".
I no ens oblidem dels nens, que així no han d'anar amb bicicletes tres talles grans.
Detall del creixement de la bici des de la zona del quadre

Evidentment Grow no pot cubrir tota la infància del nen amb una sola bicicleta i té 3 models que creixen amb els ciclistes petits.
Tan fàcil com canviar un cargol o estirar la tija i la direcció
Sí, sí, la bici també "s'estira"
L'Alex és un ex corredor de descens que ha desenvolupat vàries bicicletes per Orbea, i segueix col.laborant amb la marca, i amb d'altres com Catlike. Podeu trobar més informació de la resta dels seus treballs al seu web personal i de les Grow al d'Orbea

13/2/12

MILIAN PARTS




Amb més d'11 anys d'experiencia en exclusiva amb les bicicletes plegables Brompton i tota la seva vida relacionada amb les dues rodes, en Dani Milian ha decidit de materialitzar els seus coneixements i començar a produir accessoris per tal de millorar o ampliar el ventall proposat per la casa original. Així doncs la marca Milian torna, després de deixar de produir els seus mitics quadres de citybike per dedicar-se en exclusiva a les Brompton, i ho fa fabricant accessoris. De moment son 3 les propostes que podem trobar a la seva web, pero coneixent-lo i veient la gran feina que ha fet amb Cap Problema no li treurem l'ull de sobre per veure amb que ens sorpren. Anims Dani i enhorabona.

7/2/12

CYCLO BICYCLES

Quina barreja de sensacions vaig tenir al llegir al Bikerumor que hi ha una marca de bicis d'acer de Barcelona. I més encara a l'entrar al web de Cyclo Bicycles. Vaig quedar sorprés, encuriosit, envejós, entusiasmat!
Si senyor, hi ha algú que s'ha llençat a la piscina i ha encetat una aventura meravellosa i ofereix dos quadres de carretera, un més randoneur i un de més esportiu, un quadre de muntanya, 26", 29" o 650, i un quadre de ciclocross. Tots dissenyats a Barcelona i fabricats a Itàlia en tuberies d'acer Columbus o Dedacciai, també es pot triar soldadura TIG, Filled Brazed o Racors i entre una gamma amplia de colors i tots fets a mida, es clar.
Podeu seguir les evolucions d'aquesta empresa que comença al seu Tumblr.
Pel meu modest gust, no estem a l'alçada d'una Hufnagel, Cielo, Icarus o Pereira (els meus framebuilders preferits) però una Mónica filled brazed amb Columbus Spirit, me la podria endur cap a casa amb els ulls tancats.
Moltes felicitats i per molts anys.
Mónica
Asphalt
Grava
Totxo

2/2/12

BIKES ON SNOW

Ara que s'ha activat el pla NEUCAT i que el mes probable és que tota Catalunya quedi aillada amb un metre de neu, he estat mirant possiblitats per poder continua pedalant i m'he trobat amb Bike on Snow. Son els creadors del primers accessoris aplicables a les forquilles de les btt que et permeten sortir a pedalar encara que es compleixin les prediccions més catastrofistes de Tele5...
Interessant la evolució des del primer model de 1997 fins a la ultima versió que tenen publicada a la web de 10 anys després, com sempre, ens encanta que siguin accessoris fets a mà i adaptables a totes les necessitats. Si algú ho prova, que avisi!